10 Aralık 2016 Cumartesi

Tesadüfen Yaşıyoruz

Dün akşam Beşiktaş - Bursaspor maçının hemen çıkışında Dolmabahçe'de bomba patladı ve ortalık savaş alanına döndü. Stattaki son taraftarında çıkmasından 15 dk sonra olması katliamın boyutunun artmasını önledi. 

2-3 senedir bu tip eylemlere alışmış bir Orta doğu ülkesi haline geldik. Bugüne kadar 30 civarı bombalama oldu, binlere yakın kaybımız var ama bir tane sorumlu göremedik henüz. Ne terörist yakalandı, ne de yakalayamayan bir yetkili istifa etti. İşin acı tarafı, şuursuzca rejimin değiştirilmemesi halinde bu tip kaoslar yaşanacağı mesajı verilerek adeta kan donduran açıklamalar yapıldı. Bu açıklama sahiplerine de bir şey olmadı. 

Yapılan bir kaç şey, yayın yasağı, milli yas, ahlar vahlar... 

Facebook artık "güvendeyiz" uygulamasını başlatıyor her olaydan sonra... 

Özetleyeyim; güvende değiliz. 

Bombayla ölebiliriz, kumpas ile hapse düşebiliriz, devletin silahlı kuvvetlerine sızmış darbeciler üzerimize bombalar atarak öldürebilir, esnaf tarafından sokakta dövülerek öldürülebiliriz, karılarımız/kızlarımız tecavüze uğrayıp öldürülebilir, çocuklarımıza cinsel taciz yapılabilir, yurtlarında yanarak ölebilirler ya da bu yazdıklarımız nedeni ile tutuklanabiliriz... Tesadüfen yaşıyoruz...

Tarihe not düşülsün; bu yazıda belirtilen sebeplerden birisi nedeni ile de başımıza bir şey gelirse, yazdıklarımız çocuklarımızın bugünleri anlaması içindir.

2002 yılından beri güvende değiliz. Bütün komşularımızla küsüz, AB artık bizi istemiyor, ABD'nin başına bir deli geldi bizimle ne boyutta işbirliği yapacağı malum, komşumuz bir ülkenin topraklarında fiilen savaşıyoruz, komşu bir başka ülke topraklarında bulunuyoruz, adalarımıza bir başka komşumuz el koyuyor, yavru vatan toprakları üzerinde gözü olanlar alenen istiyor, paramız değer yitirmeye devam ediyor, ekonomiyi canlandırmak üzere elimizde hiç bir enstrümanımız kalmadı çünkü tüm teşekkülleri satmıştık, ülkece travma halindeyiz, günlük acil ve önemli haber ortalamamız 15-20 artık 100 kişi ölmüş bomba patlamış dediğimizde rahatça sohbetimize devam edebiliyoruz.

Sürekli yüksek tansiyon, sürekli katliam, sürekli kayıp... 

İnsanlıktan çıktık, Tesadüfen yaşıyoruz.

Allah sonumuzu hayretsin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.