3 Temmuz 2016 Pazar

Kemer - Bozdoğan

Aydın'ın Bozdoğan ilçesine bağlı Kemer Barajını belki daha önce duymuşsunuzdur. Akçay nehri üzerine kurulu, kente ve bölgeye hem hidrotermik santrali ile, hem sulama kanalları ile, hem de doğayı sellerden koruyarak katkıda bulunan çok amaçlı bir tesistir. Aydın-Denizli karayolundan Bozdoğan'a doğru saptıktan sonra, Bozdoğan şehir merkezine girmeden devam etmeniz halinde karşılaşacağınız baraj tesisleri takriben İzmir'den 2 saat, Aydın'dan 1 saat, Nazilli'den de 30 dk uzaklıkta ve yolları neredeyse otoyol kalitesinde. 

Barajı niye anlatıyoruz çünkü görmeniz gereken 1-2 tesis ve manzara ve hatta ufak maceralı geziden bahsetmek istiyoruz. Burnumuzun dibindeki saklı cennetleri keşfetmeyi kendimize şiar edindiğimizden beri gördüğümüzü paylaşıyoruz ki dünyayı gezmeye açılmadan önce belki gezmek istersiniz diye.

Anlatacağımız ilk tesise ulaşım,  barajdan önceki Sırma köyünü geçtikten sonra 2 kez yol çatala ayrılıyor. İlkinde barajın hangi yakasına gideceğinizi belirliyorsunuz. Burada sağ tarafı takip etmeniz gerekiyor. Yaklaşık 2 km sonra bir yol ayrımı daha önünüze çıkıyor. Burada da baraja ait resmi tesisler, lojmanlar vs gibi mahallenin bulunduğu yere gitmek için sağdan, dere kenarından baraja çıkmak için soldan inmeniz gerekiyor. Yaklaşık 2 km sonra bu iki farklı yol yeniden birleşse de bizim takip etmenizi önerdiğimiz yol soldan devam ediyor. Baraj tesislerinin altından devam eden bu yol üzerinde var olan bir tesis uğramanızı istediğimizi bir Alabalık çiftliği ve dinlenme tesisleri. 

Yol üzerinde göreceğiniz tabela ile dere yatağına doğru inecek ve saklı cenneti keşfedeceksiniz. Barajın devamında yer alan derenin kenarına kurulmuş, oldukça geniş bir alana yayılmış tesis tahmin ettiğiniz gibi gökyüzünü göremeyeceğiniz kadar sık ağaçlarla kaplı. Yanınızdan geçen derenin dinlendiren sesi, doğanın ev sahiplerinin misafirperver sesleri sizi bütün yorgunluğunuzdan uzaklaştırıyor.

Burada kendin pişir kendin ye tarzında servis olduğu gibi köşk denilen tahta sofralarda da 4-5 kişilik ailelerce rahatlıkla kullanabileceğiniz yerlere garsonlar tarafından serviste yapılabiliyor. Mekan alabalık çifltiğine de ev sahipliği yaptığından çok taze alabalık yeme şansına sahip olacaksınız. Mekanın içinden geçen dere boyunca maceralı bir yürüyüş yapma şansınız bulunuyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.