9 Ekim 2014 Perşembe

Pek Yakında

Cem Yılmaz yepyeni bir filmiyle karşımıza çıkınca bizde 2 senelik sinema hasretimize son vermeye karar verdik. Malum kızımız Zeynep doğduğundan beri hiç sinemaya girme şansımız olmamıştı.

Bu bir mazeret değil elbette bir ayıp ama bizi sinemaya götürtecek kadar iyi bir filmin gelmeyişi de sinema sektörünün ayıbı bence.


Her neyse, Cem Yılmaz'ın giderek kendine has bir tarz yarattığını görmeme yardımcı olan "Pek Yakında" ya dönelim.

Cem Yılmaz'ın stand-up gösterisindeki performansını arıyorsanız, bu filmde hüsrana uğrarsınız. Çünkü bu güldürmek amaçlı bir filmden ziyade, kendi tarzını yaratmaya çalışan senarist, yönetmen, yapımcı ve oyuncu Cem Yılmaz'ın sinema sektörüne hizmeti amacını güden bir film.

Oyuncuların her biri muhteşem rol kesmiş.

Müzikler çok iyi değildi. Daha iyilerini bulabilirlerdi.

Kostümler ve dekorlar beni biraz boğdu.

Çekim, konu, üslup gibi detaylar ise o kadar rahattı ki, filmden dinlenmiş olarak çıktım. Sadece konu biraz hızlı akıtılınca kopmalar olmuş ve bazı bölümler ağdalı olmuş. Subliminal bir mesajı varsa da istenilen etkiyi verememiş demekki. Ama genel olarak bakıldığında bu ağdalar ve kopmalar olumsuz etkilemiyor.

Elbetteki bu kadar usta oyuncu bir araya gelince iyi bir film olacak. Hatta ilk filminden sonra en iyi filmi diyebiliriz Cem Yılmaz'ın. Kesinlikle Hokkabaz, Yahşi Batı ve Av Mevsimi filmlerinden daha iyi.

Cem Yılmaz'la reklam ekürisi olan Çağlar Çorumlu'nun performansı yine etkileyici. Hele ki Zerrin Tekindor ve Zafer Algöz bir oynamışlar ki parmaklarınızı yersiniz.

Daha önce bir kaç dizide denk geldiğimizi Tülin Özen'de neden bu kadar seyrek çıkıyor karşımıza dedirtiyor.

Filmi mutlaka seyredin. Ama dediğim gibi kahkaha krizlerine gireceğinizi düşünmeyin. Yok öyle bir şey.. Sadece gülecek, gülümseyeceksiniz...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.