2 Aralık 2013 Pazartesi

Hal Koyunları

Yitip Giden Bir Sezon

Denetleme hüsranının ardından yeniden bir yapılanma şart olmuştu. Bu; sadece yönetim kadrosunu değil zorunlu olarak eğitmen ve dansçı kadrosunu da etkilediği için külliyen bir değişime gidilmesi yeni oluşturulacak yönetimin işini oldukça zorlaştırıyordu. 

Kolay değil, merdivenin basamaklarını birer birer değil ikişer üçer çıkmaya kalktığı için zirveye çıkmaya bir adım kalmışken tepe taklak düşen bir kurumdan bahsediyoruz. Elbetteki hızlı çıkışın hızlı düşüşü ağır hasarlar verecekti. 

Neyse ki yaz başında gidilecek olan Hollanda seyahati vardı da bir etkinlik risksiz olarak tamamlanıp gelinecek ve yeni bir başlangıç yapılacaktı. Bu başlangıçta yer alması planlanan isimlere öncelik verildi. Hollanda seyahati başarı ile tamamlandı. 

Dönüşte yaz dönemi nedeni ile ara veren dernek, en sadık üyelerinden birisini başkanlığa seçerek yeni bir yönetim kadrosu oluşturdu. Aslında yönetim kadrosu çok ta yeni değildi bir kaç isim ilk kez göreve geliyordu. Ama isimler değişince yeni bir heyecan oluuşmuştu. 

Yeni sezon planlamaları yapıldı. Dernek bünyesinde faaliyet gösteren iki eğitmen kentin en yeni üniversitesinin en eski fakültesinde bir çalışma başlatacaklardı. Bu derneğin geleceğine yönelik bir yatırımdı ve o yatırım yıllarca derneğin tarihinde yer alacak bir kadroyu hazırlamaya başladı. Dernek bünyesinden farklı bir alanda okul içinde çalışmalarını sürdürecek, sezon sonunda bir takım organizasyonlarla derneğe empoze edileceklerdi. Okul yönetiminin de onayları alınmıştı. 

Bu sırada dernekte tam bir ikilem söz konusuydu. Bir avuç tecrübeli oyuncunun yanı sıra çok tecrübesiz yeni bir kadro vardı ellerinde. Eğitmenlere göre bu çok güzel bir avantajdı. İstedikleri gibi hamuru yoğurabileceklerdi. Bu arada denetleme konusunda pişmanlık yoktu. Hiç kimse vazgeçmiş değildi. Yoğurdu üfleyerek yiyecek ve bu sene yine katılım sağlanacaktı. 

93-94 sezonunun çalışmaları yine Fuar alanı içinde kah Atlas pavyonu, kah Kütahya porselen pavyonu, kah Amerikan kah Rus pavyonlarında sürüyordu. Şanslıydı dernek. Eline yoğrulmak için verilen kadro tahmin edilenden daha denk, daha becerikliydi. Kaynaşma çabuk sağlandı. 

Genç adam boşa geçen bir sezonun ardından kendine ekiplerde yer bulmuş, repertuarını geliştirmekteydi. 

Bir taraftan yarışma kadrosu belirlenmiş, Ankara'dan gelen konservatuar mezunu hocasıyla birlikte bünyesinden yetiştirdiği hocaları bu yarışmaya hazırlanmaya başlamıştı. Bir taraftan da sezonu gösterisiz tamamlamamak için yoğun bir tempoya girilmişti. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.