11 Aralık 2012 Salı

Belek'te 1 Hafta


Çok yer gezdim çok otelde konakladım. Ama hayatımda bu kadar çok sayıda kaliteli oteli bir arada görmemiştim...

17 km.lik sahili boyunca uzanan 50'den fazla 5*lı tesislerden oluşan Belek, bundan 30-40 yıl önce bir köy bile değilmiş. Hatta 20 yıl öncesine kadar bataklıklardan oluşan bir bölgeymiş. Türkiye'nin turizm yükünü omuzlanan Antalya'nın dümdüz plajları ile önemli bir yerini oluşturan Belek, aslında fazla gezilesi bir yer değil. Dinlenilesi bir yer olarak göze çarpıyor. 


Her türlü deniz sporunu yapabileceğiniz onlarca tesis, golf sahaları, 40'dan fazla nizami futbol sahası sportif amaçlı olarak kamp bölgesi olmasını sağlıyor. Bazı bölgeleri çam korularından oluşsa da tesislerin içerisinde kaldığından gezilemiyor. Bölge'nin bataklık olduğu ve 40'dan fazla yöreye özgü bitkinin bulunduğunu belirtmek lazım. 



Gezilecek yerler genelde civarlarda. En uzağı 1 saatlik yolculuklarla, Manavgat, Düden, Kurşunlu Şelaleri, Aspendos, Perge, Antalya Kaleiçi bölgelerine ulaşılabilir. Dediğim gibi burası bir gezi bölgesi değil dinlenme bölgesi. Belek'e dinlenmeye gidin. Güneş Kreminiz yanınızda olsun burada en güzel yapılacak şey deniz, kum ve güneş. Ama dikkat edin. Yaz mevsiminde çok sıcak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.